La
Meritxell és una persona intel·ligent, simpàtica i relaxada i m’ha agradat
conèixer-la! El divendres passat, la Meritxell i jo vam
prendre un cafè a “Le Pain Quotidien”, del barri Flatiron. La Meritxell és de Barcelona,
més específicament del barri de Sant Antoni. Sant Antoni és part del districte de
Barcelona que es diu l’Eixample. És un barri molt històric i popular. La seva
família i també el seu marit són de Sant Antoni.
A la
nostra cita, vaig descobrir que ella és la coordinadora acadèmica de la “African
School of Economics”, que és part de la Universitat de Princeton i està situada
a Benín. Abans, va estudiar periodisme i també va fer el doctorat en
Comunicacions i Humanitats. Durant la seva primera estada als Estats Units, va
arribar per acabar un post doctorat a “The University of Southern California”.
El seu nom, Meritxell, és el nom de l’estàtua de la Mare de Déu d’ Andorra, un
país molt petit d’Europa on les persones parlen català.
Ara, viu
a prop de l’estació Penn perquè ha de anar en tren a la feina, però
li agrada molt Princeton i la seva feina. Per tant, pensa que compensa els
esforços! També, a ella li agrada molt l’experiència de viure en un altre país.
El que més li agrada de la ciutat és que a qualsevol hora hi ha moviment—sempre
hi ha molta gent molt diferent. Al temps lliure li agrada anar en moto. Ella i
el seu marit han comprat un Harley per fer excursions. També li agrada fer
manualitats. El seu menjar favorit és el pa amb tomàquet. Una cosa que li
agrada molt de la cultura Catalana son els castellers, una tradició molt antiga
on grups de gent es construeixen com torres.
El seu
personatge català favorit és el Ferran Adrià. Ell és un cuiner molt famós que
és considerat un dels millors del món. Va tenir un restaurant que es deia elBulli a Roses, un poble a la Costa
Brava, a Girona. Un dia a la tele la Meritxell va veure un documental i es va
adonar que ha tingut una gran influència sobre els aliments. Al seu restaurant
utilitzen mètodes molts contemporanis i diversos elements per canviar la forma
dels aliments.
Meritxell,
moltes gràcies per passar temps amb mi i per la teva paciència amb el meu
català!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada