diumenge, 24 d’abril del 2016

Una barcelonina a Nova York


La Meritxell és una persona intel·ligent, simpàtica i relaxada i m’ha agradat conèixer-la! El divendres passat, la Meritxell i jo vam prendre un cafè a “Le Pain Quotidien”, del barri Flatiron. La Meritxell és de Barcelona, més específicament del barri de Sant Antoni. Sant Antoni és part del districte de Barcelona que es diu l’Eixample. És un barri molt històric i popular. La seva família i també el seu marit són de Sant Antoni. 

A la nostra cita, vaig descobrir que ella és la coordinadora acadèmica de la “African School of Economics”, que és part de la Universitat de Princeton i està situada a Benín. Abans, va estudiar periodisme i també va fer el doctorat en Comunicacions i Humanitats. Durant la seva primera estada als Estats Units, va arribar per acabar un post doctorat a “The University of Southern California”. El seu nom, Meritxell, és el nom de l’estàtua de la Mare de Déu d’ Andorra, un país molt petit d’Europa on les persones parlen català. 

Ara, viu a prop de l’estació Penn perquè ha de anar en tren a la feina, però li agrada molt Princeton i la seva feina. Per tant, pensa que compensa els esforços! També, a ella li agrada molt l’experiència de viure en un altre país. El que més li agrada de la ciutat és que a qualsevol hora hi ha moviment—sempre hi ha molta gent molt diferent. Al temps lliure li agrada anar en moto. Ella i el seu marit han comprat un Harley per fer excursions. També li agrada fer manualitats. El seu menjar favorit és el pa amb tomàquet. Una cosa que li agrada molt de la cultura Catalana son els castellers, una tradició molt antiga on grups de gent es construeixen com torres.

El seu personatge català favorit és el Ferran Adrià. Ell és un cuiner molt famós que és considerat un dels millors del món. Va tenir un restaurant que es deia elBulli a Roses, un poble a la Costa Brava, a Girona. Un dia a la tele la Meritxell va veure un documental i es va adonar que ha tingut una gran influència sobre els aliments. Al seu restaurant utilitzen mètodes molts contemporanis i diversos elements per canviar la forma dels aliments.

Meritxell, moltes gràcies per passar temps amb mi i per la teva paciència amb el meu català!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada